Πως θα έρθω

Όποιος αποφασίσει να επισκεφτεί την Χίο μπορεί να το κάνει ακτοπλοϊκώς ή αεροπορικώς. Ακτοπλοϊκά συνδέεται με καθημερινά δρομολόγια με το λιμάνι του Πειραιά. Πέρα όμως από την σύνδεση με το μεγάλο λιμάνι, η Χίος συνδέεται με την Λέσβο, την Σάμο, τις Οινούσες και τα Ψαρά. Πιο αραιά δρομολόγια πραγματοποιούνται προς τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης, της Πάτμου, της Λήμνου, και της Κω.

Τα δρομολόγια που συνδέουν το νησί με τα υπόλοιπα λιμάνια γίνονται με συμβατικά καράβια και ο χρόνος άφιξης ποικίλει ανάλογα με το λιμάνι αφετηρίας. Ενδεικτικά, ο χρόνος που χρειάζεται για να φτάσει το πλοίο στην Χίο, από το λιμάνι του Πειραιά, είναι 9 ώρες. Αυτό που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η Χίος δεν είναι το τερματικό λιμάνι των δρομολογίων από το μεγάλο λιμάνι. Αντίθετα αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό των δρομολογίων Πειραιά – Μυτιλήνη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πλοίο να δένει στο λιμάνι της Χίου στις 03:00 πμ (για μια ώρα) πριν συνεχίσει το ταξίδι του. Κατά διαστήματα στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιά - Μυτιλήνη  μπαίνουν ταχύπλοα που μειώνουν τον χρόνο άφιξης στο λιμάνι της Χίου κατά 4 ώρες.

Αεροπορικώς, μπορεί κάποιος να επισκεφτεί την Χίο καθημερινά με απευθείας πτήση από το Αερολιμένα Αθηνών προς το Κρατικό Αερολιμένα Χίου (Όμηρος). Επίσης κάποιες μέρες της εβδομάδας πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς της Θεσσαλονίκη, την Ρόδο, την Λήμνο, και την Μυτιλήνη. Το αεροδρόμιο του νησιού βρίσκεται 3 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο της πόλης ανάμεσα στην Χίο και τον Κάμπο.


Scroll to top