Τοπικές Γεύσεις

Οι επισκέπτες της Χίου θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουν τις διακοπές τους με το καλό φαί μιας και το νησί φημίζεται για τις τοπικές συνταγές του, αλλά και για τα διεθνώς φημισμένα προϊόντα του.

Τα φρέσκα ψάρια, και τα ντόπια κρέατα σε συνδυασμό με το παρθένο ελαιόλαδο και τα φρέσκα λαχανικά είναι τα κυρία συστατικά των Χιώτικων παραδοσιακών πιάτων. Μερικές από τις συνταγές που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος είναι η κοκκινιστή κατσίκα, τα αυγοκαλάμαρα, τα χειρίσια μακαρόνια, τα κοπανιστοπιτάκια, το μελιτσανοπίλαφο,  οι μαλαθρίτες και πολλές σαλάτες.

Μερικά από τα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε και να πάρετε μαζί σας φεύγοντας από το νησί είναι ο γνωστός Αριούσιος Οίνος, το τυρί Μαστέλο, τα γλυκά Βαβυλούσια κουκιά, η Σούμα, οι Κουρμάδες των Μεστών, ο Ολυμπούσικος Οίνος, και τα φημισμένα πορτοκάλια και μανταρίνια του Κάμπου.

Ξεχωριστή θέση στην παραγωγική δραστηριότητα του νησιού, αλλά και στην καρδιά των Χιωτών έχει η Μαστίχα. Μοναδικό προϊόν, που παράγεται μόνο στην Χίο, αποτελούσε και αποτελεί μια από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού. Εδώ θα βρείτε πολλά προϊόντα που έχουν ως βάση τους την μαστίχα. Από απλές τσίχλες, λικέρ, γλυκά, μπαχαρικά, μέχρι προϊόντα της φαρμακοβιομηχανίας αφού όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια έχει θεραπευτικές ιδιότητες και δρα επουλωτικά σε φλεγμονές συγκεκριμένων οργάνων.


Scroll to top