Ταξιδιωτικές Συμβουλές

Διαβατήρια – ταυτότητα

Όσοι επισκέπτες – πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ταξιδέψουν στην Χίο αρκεί να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους. Για του πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου απαραίτητο είναι να έχουν μαζί τους το διαβατήριο τους θεωρημένο.

Πολίτες άλλων κρατών μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα χωρίς βίζα από 60 έως 90 μέρες ανάλογα από το ποια χώρα έρχονται.

 

Νόμισμα

Το νόμισμα με το οποίο γίνονται οι συναλλαγές στην Ελλάδα όπως και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες - Μέλη της Ενιαίας Νομισματικής Ένωσης είναι το Ευρώ. Υπάρχουν χαρτονομίσματα των 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 ευρώ και κέρματα των 1, 2, 5, 10 ,20, 50 λεπτών και 1 και 2 ευρώ.

 

Τράπεζες

Για τις τραπεζικές συναλλαγές σας πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να τις πραγματοποιήσετε σε οποιαδήποτε τράπεζα της Χίου. Το ωράριο τους είναι: Δευτέρα – Πέμπτη 8:00- 14:30 και Παρασκευή 8:00-14:00. Για εσάς που θα χρειαστείτε μερικά επιπλέον λεφτά για την διαμονή σας στο νησί θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στην πόλη υπάρχουν μερικά ATM για να μπορέσετε να έχετε γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Ενδεικτικά τα υποκαταστήματα τραπεζών που θα βρείτε στο νησί είναι της Εθνικής, της Genikis, της EFG Eurobank, της Emporikis, της Alpha, της Millenium, της ATE, της Probank, της Attica, της Hellenic Postbank, της Πειραιώς και της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Τοπική ώρα

Η Ελλάδα είναι 2 ώρες μπροστά από την ώρα Γκρίνουιτς (Οκτώβριο-Μάρτιο) και 3 ώρες μπροστά (Μάρτιο-Οκτώβριο).

 

 

 


Scroll to top