Κάρφας   

Μέσα στον Όρμο Κάρφα, 7 χιλιόμετρα νότια της Χίου, με θέα τις απέναντι μικρασιατικές ακτές του Τσεσμέ, βρίσκεται ίσως μια από τις πιο γνωστές και κοσμοπολίτικες παραλίες.

Διαθέτει πλήρη οργάνωση και ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για όποιον επιλέξει να την επισκεφτεί. Η παραλία και ο βυθός της είναι αμμώδης, με καταγάλανα ζεστά και καθαρά νερά που κάνουν το μπάνιο μια ευχάριστη απόλαυση. Η γεμάτη από ομπρέλες και ξαπλώστρες ακτή, αλλά και τα πολλά αλμυρίκια κατά μήκος, θα σας εξασφαλίσουν την προστασία σας από τον καυτό ήλιο.

Εδώ μπορείτε να παίξετε ρακέτες, beach volley, να κάνετε θαλάσσιο ποδήλατο, θαλάσσιο σκι, κανό και jet ski. Στην παραλία θα βρείτε και  εξειδικευμένη σχολή καταδύσεων που θα μυήσει τους πιο τολμηρούς στα μυστικά της αυτόνομης κατάδυσης.

Στον τομέα της διαμονής ο Κάρφας έχει να επιδείξει τεραστία ανάπτυξη. Μεγάλα ξενοδοχεία, studios, και ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχουν στην περιοχή με ελκυστικές τιμές και υψηλό πακέτο υπηρεσιών.

Για την νυχτερινή σας διασκέδαση θα διαπιστώσετε ότι οι επιλογές σας είναι κάτι παραπάνω από πολλές. Εστιατόρια και ταβέρνες θα σας προσφέρουν ένα γευστικό ταξίδι στην τοπική παραδοσιακή κουζίνα. Τα καφέ και τα μπαράκια θα σας κρατήσουν συντροφιά μέχρι αργά το βράδυ με μουσική και χορό για όλα τα γούστα. Για όσους επιλέξουν τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής θα απολαύσουν πολλές και ενδιαφέρουσες Ελληνικές βραδιές.

Στον δήμο του Αγίου Μηνά λειτουργεί τουριστικό γραφείο από όπου και μπορείτε να ενημερώνεστε, καθόλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, με χρήσιμες πληροφορίες.

Ο Κάρφας είναι από τις λίγες παραλίες που έχουν τακτική συγκοινωνία με τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού.Photos
Comments


Scroll to top